Pečené brambory se slaninou a žampiony

Pečené brambory se slaninou a žampiony
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    10 min
  • Porce
    2
  • Celkový čas
    20 min

Nikomu se nechce večer vařit složitá jídla. Já si občas dělám k večeři rychlovku s pečenými bramborami na česneku a k tomu připravuji restované žampiony se slaninou.

Pečené brambory se slaninou a žampiony je rychlá večeře, která nezabere příliš času, zasytí a dobře chutná. Jídlo je extrémně jednoduché na přípravu a zvládne ho opravdu každý. Doporučuji si připravit domácí tatarku. V receptu nemusíte používat olej, použijte sádlo z vyrestované slaniny.

Suroviny na nejlepší pečené brambory se slaninou

  • 4-5 ks brambor
  • 1 stroužek česneku
  • anglická slanina
  • 5-8 ks čerstvých žampionů
  • 2 ks vejce
  • rozmarýn
  • čerstvá pažitka na posypání

TIP: Brambory můžete při pečení posypat trochou parmazánu. Pokud chcete rovněž můžete k restované slanině a žampionům přidat měsíčky červené cibule, které také orestujete.

Pečené brambory se slaninou a žampiony postup přípravy

  1. Nejprve si nakrájejte slaninu na menší kusy a žampiony oloupejte a nakrájejte na plátky.
  2. Na nepřilnavé pánvi restujte slaninu a jakmile pustí nějaký tuk, tak přidejte žampiony. Společně restujte dokud nejsou žampiony orestované.
  3. Žampiony a slaninu si dejte stranou, trochu sádla ze slaniny použijte na potření brambor a na omaštěné pánvi připravte volská oka.
  4. Nyní si nakrájejte omyté brambory se slupkou na plátky, propláchněte ve studené vodě, abyste je zbavili přebytečného škrobu.
  5. Brambory poklaďte na plech vyložený pečícím papírem, a potřete je trochou tuku ze slaniny a prolisovaným česnekem. Posypte rozmarýnem a dejte péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut na 220°C dozlatova.
  6. Opečené brambory podávejte s volským okem, žampiony, slaninou a dresingem.

Chutnaly vám pečené brambory? Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.